causes.com

Causes.com er en amerikansk nettbasert kampanjeplattform, hvor enkeltmennesker kan treffes for å støtte en felles sak og sammen iverksette tiltak. Causes benyttes i hovedsak av den såkalte «grasrotbevegelsen», det vil si personer som deg og meg som ønsker å gjøre en forskjell i samfunnet rundt oss. Her kan du støtte en kampanje eller starte en selv, eller bare bruke nettstedet til å holde deg oppdatert på hva som skjer i verden.

Typiske Causes-saker går ut på holdningskampanjer og å skape bevissthet om en sak, men her kan en også drive kampanje for spesifikke saker, som å avskaffe lover eller å sende 1000 postkort for å muntre opp en fengslet Tibet-aktivist. Causes.com er nettstedet for deg som ønsker å involvere deg i de virkelig globale sakene samt å skape internasjonal blest for en sak som står ditt hjerte nært.

Formål

Som de fleste velmenende kampanjeplattformene som eksisterer i dag har Causes et felles formål som alle kampanjene må basere seg på, nemlig å «myndiggjøre mennesker til å forandre verden gjennom å organisere seg på nett».

Causes ønsker å få mennesker med en felles visjon i kontakt med hverandre, og gir dem de verktøyene de behøver for å gjøre en forskjell. Både store og mindre gode formål oppfordres av Causes, enten det gjelder en opprydding av er lokalt friluftsområde eller en global kampanje for å redde en mindreårig person fra fengsling og tortur.

Causes er tilgjengelig for både enkeltpersoner, aktivistgrupper og for ideelle, nonprofit, organisasjoner, men egner seg særlig for dem som ikke har egne ressurser eller et stort nok nettverk til å organisere en kampanje på egen hånd. Som bruker av Causes kan du publisere din egen aktivitet til ditt sosiale nettverk samt dele kampanjer du er interessert i.

Slik fungerer det

Causes er et moderne og lettfattelig nettsted som gjør det enkelt å støtte eller fremme en sak du brenner for. Det er tre trinn som kreves for at du skal bli en del av Causes-nettverket, og de er som følgende:

  1. Opprett en profil. Ved å opprette en profil kan du fortelle resten av Causes-nettverket hvem du er og hva du brenner for. Du kan også komme i kontakt med andre brukere som deler ditt engasjement. Velg mellom å logge inn via din Facebook-profil og å opprette en ny profil ved å oppgi e-postadresse, fødselsdato og fullt navn.

    Causes oppfordrer deg til å bruke et bilde og fylle inn profilinformasjonen din så nøyaktig som mulig. Grunnen til at Causes bruker Facebook-profiler er for å unngå at oppropene signeres av falske brukere. Ved å bruke ekte profiler, med bilde, gis det mer legitimitet til de ulike kampanjene.
  2. Støtt en sak. Straks du har registrert deg som bruker av Causes kan du sett i gang å søke etter saker som opptar deg og velge om du vil støtte dem eller ikke. Du kan også engasjere deg ved å opprette en kampanje.

    Det er enkelt å finne frem til en kampanje som passer dine interesser. Benytt deg av frisøk eller filtrer etter kategori. Causes deler sine kampanjer inn etter «issues» som baserer seg på interessefelt som for eksempel dyrevern, menneskerettigheter, LBHTQ-saker og rettssikkerhet, for å nevne noen.

    Causes sine kampanjer er alle basert på underskrifter, og når du selv oppretter en kampanje setter du deg et mål for hvor mange underskrifter du vil oppnå. Det er helt opp til deg hvor mange du ønsker å få med deg, men «jo flere, jo bedre» kan fungere som en generell regel.
  3. Del! Det gir ingen mening å støtte en sak uten å gjøre noe for å spre ordet. Causes lar deg enkelt dele kampanjen du støtter med alle i ditt sosiale nettverk, enten det er Facebook, Twitter, Google+ eller Pinterest.

Om Causes

Causes er et profittbasert, amerikansk selskap som ble startet opp i 2007, og holder til i San Fransisco. Selskapet tjener i hovedsak penger på reklame i tillegg til å ha en rekke kjente investorer, inkludert Sean Parker (kjent for sin investering i Napster og Facebook), Founders Fund, the Case Foundation og NEA.

Parker selv var med på å lansere Causes.com, sammen med Joe Green, en Silicon Valley-basert entreprenør. Selve nettstedet Causes.com ble først lansert i 2012. Per i dag styres Causes.com av den Matt Mahan som administrerende direktør.

Privacy Policy