globalgiving.org

GlobalGiving er en amerikansk grasrotorganisasjon i non profit-sektoren som tar høyde for å skape en global plattform for crowfunding til forskjellige veldedige formål og prosjekter. Organisasjonen ble utviklet i 2002 og har siden mottatt donasjoner fra mer enn 560 000 personer og har samlet inn over 245 millioner amerikanske dollar til å støtte over 15 000 prosjekter over hele verden.

GlobalGiving er et av de største globale crowdfunding-samfunnene som jobber med å forbinde ulike ideelle organisasjoner med hverandre, donorer og selskaper i over 160 ulike land. GlobalGiving hjelper andre organisasjoner i non profit-sektoren i alle land fra Afghanistan til Zimbabwe, og bidrar med tilgang til utstyr, opplæring og støtte der det trengs.

Formål

GlobalGiving er, nettopp det de lover, en global organisasjon som ønsker å gjøre verden til et bedre sted, uavhengig av om man bor i et demokratisk land eller er underlagt de strenge og urettferdige lovene til en despot. Dette er en organisasjon som ikke ser landegrenser og som uredd fronter gode formål i land som er herjet av krig og andre landeplager.

Slagordet til nettstedet er ganske enkelt: «Verden er full av problemer, GlobalGiving er full av løsninger». GlobalGiving er klokkeklar i sin tro på at lokale organisasjoner er de best kvalifiserte til å vite hvilke behov og løsninger det er som trengs der de er. Å stole på mindre organisasjoner i hvert enkelt land er også en kostnadseffektiv måte å gjøre bistand mer strømlinjeformet og enklere å distribuere, uten å måtte stole på et antall kostbare mellomledd.

Lokale organisasjoner gjør at hjelpen kommer til dem som trenger det, raskt og enkelt, når det trengs mest. GlobalGiving sitt offisielle formål er derfor å idémyldre på det globale markedet for å finne den informasjonen, teknologien og pengene som trengs for å demokratisere bistand og filantropi.

Der når det trengs

GlobalGiving samarbeider tett med lokale ideelle organisasjoner over hele verden, og støtter seg til pengegaver fra både enkeltpersoner og bedrifter. På denne måten er organisasjonen klar til å mobilisere på kort varsel, og har i flere tilfeller bidratt med uvurderlig hjelp i krisesituasjoner.

Noen slike eksempler er jordskjelvet i Nepal i 2015, Ebola-utbruddet i Vest-Afrika i 2014, tyfonen på Haiti i 2013 og jordskjelvet og den påfølgende tsumanien i Tohoku i 2011. I nyere tid er GlobalGiving aktiv med å bistå i den pågående syriske flyktning-diasporaen. GlobalGiving er også en fast støttespiller i internasjonale krisehåndteringsituasjoner.

Slik fungerer det

GlobalGiving er en ideell organisasjon som jobber for andre organisasjoner i non profit-sektoren over hele verden. Organisasjonen holder et våkent øye med hva som skjer i verden, og arrangerer kampanjer og aksjoner for å samle inn pengegaver til å bidra hvor det trengs.

Som enkeltperson kan du bidra med små eller store gaver til det formålet som du bryr deg mest om. Det er enkelt å finne et prosjekt som står ditt hjerte nært, enten ved å bruke frisøket på GlobalGiving sin hjemmeside eller ved å filtrere på kategori eller område.

GlobalGiving sine prosjekter er delt inn i 21 ulike temaer, som «sult», «klimaendringer» og «utdanning». Ved å klikke deg inn på de ulike temaene kan du igjen filtrere etter hvilket land du vil støtte, om det er et større eller mindre prosjekt («mikroprosjekter») eller hvor stor andel av aksjonen som allerede har blitt støttet. For eksempel kan du slik enkelt støtte et mikroprosjekt arrangert av en naturvernorganisasjon i India som ønsker å plante 100 000 trær, eller gi din støtte til å kjøpe skolebøker til 10 barn i Uganda. GlobalGiving har prosjekter i de fleste av verdens land, og for tiden kan du også støtte norske Termik, en støttegruppe for mennesker med uhelbredelige sykdommer.

Bedrifters samfunnsansvar

Selskaper kan også dra nytte av GlobalGiving sin kunnskap. GlobalGiving legger årlig til rette for flere profittdrevne organisasjoner som ønsker å bidra til en bedre verden. Som selskap er det viktig å vise at ditt firma ikke bare tenker profitt, men også på å gjør en forskjell i verden.

Dette er særlig viktig i disse dager hvor bedrifters samfunnsansvar, både økologisk og økonomisk, er i medias (og forbrukeres) søkelys. GlobalGiving kan legge til rette for at din bedrift setter opp et donasjonssystem hvor penger samles inn til gode formål.

Noen eksempler på bedrifter som har dratt nytte av GlobalGiving sin omfattende kunnskap er Microsoft og Ford.

Privacy Policy