justgiving.com

JustGiving er et London-basert nettsted for innsamling av pengegaver til veldedige formål og personlige saker. Organisasjonen er et profittorientert selskap med mer enn 15 års erfaring innen veldedighetsarbeid og lignende. JustGiving er et såkalt «tech-for-good» selskap, som benytter seg av de nyeste og mest innovative verktøyene tilgjengelig for å nå målene sine. Selskapet ble startet i 2001 og er i dag en av verdens mest populære sider for pengeinnsamling til gode formål.

Formål

JustGiving ser på seg selv som et forskning- og utviklingsteam som arbeider for enhver god sak. Selskapet har mer enn 15 års erfaring innen pengeinnsamling til veldedige saker, og drømmer om å skape en måte å knytte mennesker tettere til hverandre. JustGiving ønsker å gjøre det enkelt for mennesker som tror på samme sak å jobbe sammen mot et felles mål, uansett hvor lite eller stort det er.   

JustGiving vil garantere at ingen god sak blir ignorert, hverken økonomisk eller idémessig sett. Derfor er nettstedet både en pengeinnsamlingsside og en side som tar høyde for å drive holdningskampanjer for å spre budskapet til et bredt publikum. Per dags dato har JustGiving hjulpet mennesker fra 164 ulike land og har til sammen samlet inn over 4.5 milliarder amerikanske dollars til gode formål.

Nettstedet setter også fokus på en god brukeropplevelse for de gode sjelene som starter kampanjer eller ønsker å støtte en god sak. Derfor kan brukerne stole på at JustGiving aldri vil selge personlig informasjon til noen tredjepart. Som bruker av JustGiving kan en oppgi personlig data uten risiko.

Slik fungerer det

Du kan bruke JustGiving på to ulike måter: ved å støtte eksisterende kampanjer eller ved å selv opprette en kampanje. Før du bestemmer deg for å opprette din egen kampanje, kan det være lurt å sjekke om det allerede finnes en lignende pågående aksjon.

Det er enkelt å navigere seg rundt på nettstedet til JustGiving, og en finner lett frem til de ulike pågående kampanjene ved å bruke frisøk eller ved å filtrere basert på åtte ulike kategorier. Kategoriene en kan velge mellom er «dyr og kjæledyr», «kunst og kultur», «utdanning», «internasjonal bistand», «funksjonshemming», «lokalsamfunnet», «sport» og «helse og medisin».

Siden JustGiving er et engelsk nettsted, er de fleste kampanjene sentrert rundt britiske eller amerikanske veldedighetsorganisasjoner, som for eksempel Scope, en forening for funksjonshemmede og sykehuset St. Luke’s Hospice Plymouth, som ligger på sørkysten av Devon i England. Likevel kan en også finne internasjonale organisasjoner her, som nederlandske Schooling for Life, en organisasjon som arbeider for å gi stipender og opplæring til barn og unge i Sierra Leone. Alle de veldedige organisasjonene som representeres på JustGiving sin nettside er internasjonalt anerkjente organisasjoner. Givere kan dermed være trygge på at pengegavene havner i de rette hendene.

Det er også mulig å lage en kampanje for å samle inn penger til både veldedige organisasjoner og spesifikke formål via såkalt «crowdfunding» (folkeinnsamling). Dermed kan en som bruker av JustGiving opprette en kampanje for å samle inn penger til deg selv, en venn, et kjæledyr, et familiemedlem eller et samfunn, hvor pengene går direkte til den bankkontoen du selv velger. Innholdet i disse crowdfunding-kampanjene bestemmes av brukerne selv, så lenge de følger JustGiving sine retningslinjer og ikke bryter noen internasjonale lover.

Ønsker du å donere til en veldedig organisasjon bør du først passe på at organisasjonen selv ønsker å motta pengestøtte fra JustGiving. Dersom organisasjonen du ønsker å støtte ikke er å finne på listen over godkjente organisasjoner, må du nominere den til JustGiving. Organisasjonen selv må også godta nominasjonen før du kan starte kampanjen.

For å skape kampanjer på JustGiving må du selv opprette en profil, noe du kan gjøre via både Facebook-profilen din eller ved å oppgi e-postadressen din. Straks du har opprettet en kampanje tilbyr JustGiving deg flere hjelpemidler for å spre ordet om din aksjon, blant annet i form av JustGiving-merker for Facebook.

Ønsker du å donere større eller mindre pengegaver til en veldedig sak via JustGiving, mottar du kvittering i e-post, som du videre kan levere inn sammen med selvangivelsen din.

Privacy Policy